maandag 25 september 2017

25/09/2017: Rond het Lac a l'eau Claire

Vandaag kunnen we het eens rustig aan doen en dus nemen we onze tijd voor het uitgebreide ontbijt.

Zoals gepland gaan we de wandeling naar de waterval maken. Normaal gezien 7 km rond, maar we breien er halverwege een 2,5 km aan vast naar het Lac Loutre.

Half elf zijn we startklaar en het is al flink warm als we buitenkomen. Auto kan blijven staan, want het startpunt ligt op een boogscheut van de auberge. Na een paar honderd meter komen we nog een grote luidruchtige groep tegen, maar dit zijn meteen de laatste levende zielen die we tijdens de hele wandeling zullen zien.

Wat een rust heerst hier. Het gaat licht op en af over een smal bospaadje en in het begin bewonderen we nog elke paddenstoel die we tegenkomen, maar na een tijdje stoppen we daar toch maar mee want anders zijn we nooit voor het donker terug ;)

De watervallen zelf zijn mooi, maar stellen in vergelijking met wat al gezien hebben niks voor. De kleurende bomen maken het plaatje echter wel compleet.

Hoe meer de tijd vordert, hoe zwaarder het echter wordt. Niet vanwege het parcours, maar wel door de verzengende hitte die als een zware vochtige deken aanvoelt. We hebben elk wel een flesje water bij, maar ik vrees dat we straks een vat moeten leegdrinken om het verloren vochtgehalte weer aan te vullen. Een uur door de regen lopen zou ons niet natter gemaakt hebben dan we nu zijn van het zweten.

Door het trage tempo is het dan ook al bijna 13:30 als we terug bij de auberge aankomen. Drie uur over een afstand van een goede 10 km. Kon beter, maar het was dan ook geen snelheidswedstrijd. We hebben met volle teugen genoten van de rust en natuur, en daar is het tenslotte ook vakantie voor. Wild zie je hier echter niet, ook geen sporen van dieren. Wel weer enkele kleine eekhoorntjes gezien.

Eens op de kamer kunnen we ons wat verfrissen en de sandwiches die we gisteren gekocht maar niet opgegeten hebben smaken nog steeds lekker.

Om 14:30 nemen we dan toch maar de auto (is op de kamer na de koelste plek) om een ronde rond het meer te rijden. Zou ongeveer 20 km moeten zijn en de weg is verhard. Dénken we, want na 1,5 km is het gedaan met teer+kiezel en wordt het zand+stenen. Bovendien loopt de weg heuvelachtig door het bos en niet langs de oever van het meer, zoals we gedacht hadden. Van het meer zelf zien we zo goed als niets maar er zijn wel enkele afslagen naar kleinere meertjes. Af en toe voel ik hoe de 4X4 zijn werk doet als het weer eens door losse zand en stenen naar boven gaat. De weg is zo smal dat we beter geen tegenliggers krijgen, maar blijkbaar zijn we de enige twee zotten die hier rondrijden.

Halverwege is er een afslag naar de enige 'plage' aan het meer, maar aan het begin hiervan staat een bord met de vermelding 'seulement 4X4' en de tekening van 2 grote jeeps. Een blik naar mijn co-piloot leert me onmiddellijk dat ik niet moet proberen er aan te beginnen...

Dus rijden we maar verder tot de cirkel rond is. 22 km gereden en niks anders gezien dan bos en enkele kleinere meertjes. Was wel mooi, maar ook niet meer dan dat. Als het bladerdek al iets meer verkleurd zou zijn geweest, was het wel de moeite waard geweest.

We rijden nu eerst terug naar het dorp (12km) - waar eigenlijk ook niet veel meer te zien is dan een kerk, 2 pubs en wat huizen - en dan de andere kant op naar het Lac Sacacomie. Aanvankelijk zouden we hier in het gelijknamige hotel zijn ondergebracht, maar op ons eigen verzoek werd dit veranderd naar l'Eau Claire.

Het uitzicht vanaf het terras van het hotel is inderdaad adembenemend en het hotel is één reusachtige blokhut, maar toch hebben we geen spijt dat we die verandering hebben laten doorvoeren. Bovendien moet je hier een kleine 80 m naar beneden lopen eer je aan de oever van het meer staat.

Na een drankje en een taartje vatten we de terugreis aan en om 18u zijn we weer 'thuis'. Alle tijd om te douchen en nog wat van de warmte te genieten aan het water. Om 20u kunnen we weer aan tafel gaan voor een lekker diner (dat was het gisteren tenminste, lekker)

Morgen staat de langste reis voor de boeg: zo'n 517km naar Tadoussac (we rijden via een mooie omweg).

Vandaag 73 km gereden. Heel de dag zonnig geweest bij een benauwde 31°.

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten