zondag 1 oktober 2017

01-10-2017: Vieux Québec

Vandaag herdenken we de geboortedag van Annette, inmiddels al weer enkele decennia geleden 👼
Dit is ook de reden waarom we in Québec stad blijven, een citytrip als het ware.

En alles wordt vandaag aan een langzaam tempo gedaan; langzaam opstaan, langzaam ontbijten en langzaam op gang trekken om te voet naar de oude binnenstad te gaan.

Deze ligt gedeeltelijk boven op een heuvel en via steile straatjes en een lift komen we daar rond het middaguur aan. De stad is volledig ommuurd en we beginnen onze verkenning door over de muur/wal te wandelen. De citadel kan bezocht worden, maar de meeste attracties binnen dit militaire kwartier zijn buiten seizoen gesloten. We wandelen dan ook verder tot aan het Fairmont Chateau Frontenac, een voormalig kasteel dat nu 618 hotelverblijven omvat. Indrukwekkend.

Op de Place des Armes pikken we nog een korte, ludieke circusact mee. Overal in de stad zijn straatartiesten aan het werk.
Nu gaat het weer naar beneden naar het oudste gedeelte en de haven. De stad doet helemaal niet Canadees aan en in het lage gedeelte wanen we ons met momenten in een één of andere oude Vlaamse stad.
Sinds vandaag zijn al overal de haloweenversieringen aangebracht en er is een old-timer evenement. Her en der in de lage stad staan deze grote Amerikaanse bakken opgesteld.

Ik ga hier niet alles wat we gedaan hebben beschrijven, maar we hebben de middag goed om gekregen en meer hoogtemeters gedaan dan gisteren.

Tegen 17:15 pikken we nog een zonnig terras mee, maar eens de zon achter de gebouwen verdwenen is, voelt de wind echt schraal aan.

Om 18:00 houden we het dan ook voor bekeken en wandelen we terug naar 'Les sales gosses' waar we gisteren ook gegeten hebben. Groot is onze verbazing wanneer we hier voor een gesloten deur staan (op zondag!).

Dan maar naar het hotel en daar in het restaurant een plaatsje reserveren tegen 19:00.
Hier bestellen we ons het menu voor 2 dat incl. een fles wijn is. En weer hebben we lekker gegeten. Ik krijg nu al schrik om thuis op de weegschaal te stappen 😓.

We hebben, op enkele schapenwolkjes na, heel de dag zon gehad bij ongeveer 16°. Er stond echter wel een schrale wind waardoor een jas meestal goed te verdragen was (behalve wanneer het bergop ging).

Morgen verlaten we Canada en trekken we naar Trumpland.










































5 opmerkingen:

  1. Proficiat Annette! Lijkt mij toch wel een heel mooie locatie te zijn om een verjaardag te vieren. Fijne vakantie nog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Was inderdaad eens iets anders dan die andere grootstad, Maaseik :D

      Verwijderen
  2. Nog van harte proficiat met je verjaardag, Annette!...Canada was al een prachtig deel van jullie vakantie met ook het geweldige noorderlicht (Volgend jaar weer noorderlichtjagen? En welke reis?) dat van de partij was. Nu naar de USA voor andere avonturen...geniet er nog van samen...bye, bye...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. In februari trekken we met de meisjes naar Ijsland ;)

      Verwijderen
  3. Back to amazing Iceland...heel leuk om weer naar uit te kijken!!! Maar nu eerst van deze vakantie genieten natuurlijk...

    BeantwoordenVerwijderen