woensdag 4 oktober 2017

04-10-2017: Acadia Park Bar Harbor

Korte nacht want nog eer het 06:30 is, staan buiten twee Amerikanen luidkeels elkaars leven te vertellen. 😡 Het hotel heet 'Bluenose', maar ze konden er beter 'Bluenoise' van maken.

Toch nog maar wat blijven liggen, maar echt slapen doe je dan niet meer.

Vandaag gaan we de volledige Loop in het park rijden. Tussendoor is er geregeld tijd voor een wandeling, dus we zullen de dag wel om krijgen.

Het is echter ook hoog tijd om eens een machine was te draaien en dus is dit Annette's eerste bezigheid van de dag. Daarna gaan we weer bij de twee katten (het is werelddierendag voor iets) ontbijten en als we terugkomen is de was ook gedaan.

En dan op naar het Acadia Park. Gisteren hebben we een parkpas moeten kopen ($ 25) en deze is voor een hele week geldig, dus vandaag kunnen we gewoon doorrijden. Het eerste stuk hebben we gisteren al gezien en dus rijden we zonder te stoppen door tot waar we gisteren zijn geëindigd. Het is aanmerkelijk drukker dan gisteren en dus gaat het ter hoogte van de parkings aan een slakkengangetje vooruit.

Onze eerste stop is aan Otterpoint waar we denken rond een meertje te kunnen wandelen. Het blijft bij denken want het wandelpad, dat naast de weg begint, loopt na een paar honderd meter weg van het water. En dus rijden we weer verder.

Af en toe stoppen we kort om wat foto's te maken en op één van die plaatsen zie ik ineens een bald-eagle of Amerikaanse zeearend met een vis in de klauwen vliegen. Tegen de tijd dat de camera in aanslag is, is hij echter tussen de bomen verdwenen.

Niet getreurd echter, want op de volgende stopplaats zweeft een soortgenoot lang genoeg boven onze hoofden om er een reeks foto's van te maken. Het blijven prachtige vogels die we in WestCanada en Alaska met hopen hebben zien rondvliegen, maar deze vakantie is het nog maar de tweede die we zien (en daar blijft het voorlopig bij).

Om 12:45 willen we de eerste grote parking aan het Jordan Pond oprijden, maar er staat een bord dat de parking volledig volzet is. We nemen dan de tweede parking een paar honderd meter verder, maar ook hier van hetzelfde laken een broek. Nergens meer een vrij plekje te vinden. Het is hier poepdruk en dus besluiten we maar om door te rijden. Jammer, want hier is wél de mogelijkheid om rond het meer te wandelen.

Geen halve kilometer verder vinden we echter nog één vrije plaats op een parking waar welgeteld 9 auto's op passen en vanaf deze plek vertrekt een pad naar het meer. En zo zijn we om 13:00 vertrokken voor een wandeling van een kilometer of 7 rond het Jordan Pond. Prachtige tocht langs het water met veel herfstkleuren langs de kant. De eerste helft lopen we in de zon over een grindpad en de terugweg langs de andere kant van het meer verloopt door de schaduw in het bos. Aanvankelijk over een pad op de rotsen en dan zowat 1,5 km over een vlonder die 2 planken (bijna halve boomstammen) breed is, net breed genoeg voor 1 persoon. Om de zoveel meter is het drie planken breed zodat tegenliggers gekruist kunnen worden. Net wanneer is denk dat het hoog tijd is dat ze die planken eens vervangen - wegens op vele plaatsen rot of losliggend - worden we via een omweg het bos ingeleid omdat het plankenpad gerenoveerd wordt. Een paar honderd meter verder kunnen we al weer over de nieuwe planken lopen.
En weer bestaat het enige wild dat we zien uit eekhoorntjes.

Aan het eigenlijke vertrekpunt van de wandeling ligt een groot gebouw met restaurant en souvernirshop waar koeken en drank gekocht kunnen worden, hetgeen we dan ook doen want het is inmiddels al weer bijna 15:00.

Een klein half uur later zitten we weer in de auto, op weg naar Cadillac Mountain. Dit is de hoogste berg van het park (466 m) en hier heb je een 360° uitzicht over de hele omgeving. Ook hier weer meer volk dan ons lief is en wanneer we de 800 meter korte wandeling net onder de top gelopen hebben vertrekken we ook weer. Het is trouwens 16:30 en we moeten nog een klein stuk van de route afhaspelen.

Na wat - bewust - te hebben omgereden, komen we omstreeks 17:40 weer in Bar Harbor en beginnen onze magen nadrukkelijk om eten te vragen. En dat doet we in de Irish Pub aan de haven.
Nog een laatste keer kreeft (weliswaar koud en zonder het gehannes om aan het vlees te komen) en om 19:15 wandelen we op het gemak terug naar de auto. Tussendoor nog wat winkels in en uit gelopen, maar overal verkopen ze dezelfde prullaria en kledij met reclame voor Bar Harbor op gestikt.

Kart voor acht zijn we dan ook terug op de kamer en kunnen het verslag worden getypt en de foto's gesorteerd.

En weer een heerlijke dag voorbij. De zon heeft weer van opkomst tot ondergang geschenen en op de autothermometer hebben we 21° zien voorbijkomen. Wel meer wind dan gisteren, maar heel de dag in hemd rond kunnen lopen.
Toch nog 73 kilometer rondgereden.

Mogen is weer een verhuisdag en trekken we naar North Conway in de staat New Hampshire.




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten