dinsdag 3 oktober 2017

03-10-2017: Bar Harbor

Tegen alle verwachtingen in toch nog redelijk goed geslapen.
Wanneer we de gordijnen opentrekken hebben we inderdaad een prachtig zicht op de Frenchman Bay met daarin een cruiseschip van de Holland America Line.

Komende drie dagen hebben we geen ontbijt bij de kamer en dus trekken we even over 09:00 naar de 'Two Cats' waar het ontbijt uitstekend zou zijn.
En dat is het ook. Lekker en meer dan genoeg om de komende uren door te komen.

Na het ontbijt trekken we verder de stad in waar een gezellige drukte heerst. Ik denk wel dat wij tot de 'jongeren' gerekend mogen worden. Zal wel iets te maken hebben met de twee cruiseschepen die in de baai liggen. Bar Harbor heeft trouwens geen havenkade waardoor de passagiers met de reddingsbootjes aan wal worden gebracht.

In het visitorcenter worden we te woord gestaan door een dame die met gemak mijn grootmoeder kon zijn. Wanneer we naar wat wandelroutes vragen zegt ze met bevende stem deze niet te hebben. Wel duidt ze ons met een nog meer bevende vinger de Acadia Parkloop aan op een kaart. Dit is echter een autoroute  (die we trouwens ook nog willen rijden). Gelukkig heeft Annette thuis al wat prospectie gedaan en kunnen we starten met de korte 'harbor trail'.

Het weer is fantastisch en al snel kan de jas weer uit. Even voor de middag zijn we echter uitgewandeld en besluiten we terug naar het hotel te gaan en daar de auto te nemen om een stukje van de 'loop' te rijden. Een stukje maar, want we willen vanavond op tijd terug zijn (later meer daarover).

Na een 10-tal kilometer gereden te hebben komen we bij de parkeerplaats waar de 'Coastal trail' vertrekt. Een wandeling van 2,7 kilometer heen - en ook weer terug - langs de kust.
Mooie vergezichten, maar jammer dat je het grootste deel ervan gewoon langs de weg loopt. En opnieuw erg druk, want aan de uitzichtpunten stoppen de bussen met (overwegend) bejaarden.

Door de vele fotostops doen we iets meer dan 1,5 uur over de 5,5 km en is het 15:50 geworden. Tijd voor ons volgende punt op de agenda: kreeft eten.

We zitten hier in hét kreeftencentrum van Maine. Heel de baai ligt trouwens vol met kreeftenfuiken en overal zie je de boeien daarvan drijven. Volgens een informatiebord zijn er vissers die tot 800 fuiken hebben uitstaan die om de andere dag worden gelicht. Vandaag is blijkbaar de 'andere' dag, want we hebben niemand aan het werk gezien.

Maar terug naar het eten van deze lekkernij. Volgens tripadvisor kun je de lekkerste en goedkoopste kreeft eten bij 'The travelling Lobster'. Van waar we zitten is dat een kleine 22 km rijden.
Wanneer we daar om 16:15 aankomen blijkt dit een 'kreeftkot' te zijn zoals wij een 'fritkot' kennen 😀

Binnen kun je alleen je bestelling plaatsen en naar de WC gaan. Buiten staan een stuk of 5 picknickbanken waar je je menu kunt opeten. Eén helft van het kot is open met daaraan een toog en zicht op de keuken. Eens je eten besteld krijg je een nummertje en kan je een tafel uitkiezen.

Aangezien alle tafels bezet zijn zetten we ons bij een ander koppel aan tafel en al snel geraken we aan de babbel. Zij blijken uit North-Carolina te komen en zijn ook een weekje op vakantie. Gezellige mensen die niet de persoonlijke toer op gaan zoals destijds in Anchorage. Al snel krijgen we van hem ook een blikje lokaal bier aangeboden met de opmerking dat het naar niets smaakt. Hij geeft lachend toe dat we het daarom krijgen. De afdronk trekt inderdaad op niks, je kunt nog beter Heineken drinken 😄

En dan komt onze menu: twee reusachtige rode kreeften, een schep mosselen en twee gekookte maïskolven. Annette krijgt mijn portie mosselen en ik begin mijn gevecht met de kreeft. Na enkele pogingen ben ik aan het eten alsof ik nooit anders heb gedaan. En lekker dat dat is!
En voor de nieuwsgierigen: complete kom voor ons twee kost welgeteld $ 41 of ongeveer € 35.... Probeer dat bij ons maar eens te krijgen voor die prijs.

Even voor 17:30 nemen we afscheid en reppen we ons naar het hotel voor een snelle douche want om 18:30 moeten we aan het 1932 Criterion Theatre zijn. Vanmorgen hebben we gezien dat er een concert van de Robert Cray Band is en daar willen we graag bij zijn. Vandaag zijn alleen nog dagtickets te krijgen en de verkoop start om 18:30. Wanneer we daar op tijd aankomen staat er al een hele rij aan te schuiven voor de 122 resterende tickets (werd ons vanochtend gezegd), maar het lukt ons om er nog 2 vast te krijgen. Enig nadeel: het is 'first come, first serve', dus geen genummerde stoelen.
En zo wordt het weer aanschuiven in de rij van mensen die al een ticket hebben. Even over zeven zijn we dan eindelijk binnen in het 'theater', een ronde zaal waar minder volk in kan dan in het CC van Maaseik 😉. Wel een stuk mooier. Er blijkt onlangs grondig gerenoveerd te zijn.

Bijna een uur tot het voorprogramma begint en dus zit ik hier nu met een grote zak popcorn tussen de benen dit dagverslag te typen.

Stipt 20:00 begint het voorprogramma. Vraag me niet wie het was, maar ze klonken goed en er hangt een echt Amerikaans sfeertje in de zaal.

Om 21:00 is het dan de beurt aan de Robert Crayband. Anderhalf uur lang geven ze zich volledig en we genieten met volle teugen van het concert, blij dat we dit hebben kunnen meenemen.

En zo wordt een geweldig fijne dag afgesloten.

De temperatuur lag vandaag rond de 17° bij een stralende zon en we hebben 58 kilometer gereden (hoofdzakelijk voor de kreeft 😁, gelukkig kost de benzine hier omgerekend maar ca. € 0.57)




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten